Onsdagscykling i sommeren 2012Aftenture for kvinder, onsdag aften - 20. sæson

Vi starter onsdag den 11. april 2012 kl. 18.45 foran Humlehusene 58. Den første tur bliver på mellem 12 km og 15 km i Vestskoven og herefter kaffe og kage.

I sommerens løb når vi op på ture på ca. 30 km. Eksempler på ture: Skulpturbanken i Hyldespjældet, Rosenhaven i Valby, nattergale tur ved Søndersø, Hareskoven, Vestvolden, Strandparken, Hareskoven, Frederiksberg have.

Nogle gange drikker vi kaffe og spiser kage på ruten. Det plejer at gå fint med at deles om kaffebrygning og kagebagning. Nogle gange spiser vi is ved stranden, medens andre går i vandet.

Der er cykelture hver onsdag til og med den 5. september med start kl. 18.45 foran Humlehusene. Tilmelding og afbud er ikke nødvendig. En del af gangene er jeg med, og jeg laver ruten. Når jeg er med, sender jeg om mandagen en mail rundt, om hvor turen går hen. Er der regnvejr tager vi bare regntøj på.

Sikker kørsel
Vi er alle ansvarlige for sikkerheden på vejene. Vi kører i blandet terræn lige fra god asfalt på landeveje og til nogle humpede stier. Nogle gange har stierne ændret meget karakter i vinterens løb til at være nærmest ufremkommelige.

OBS grundet meget usikker kørsel på cykel og anarki blandt cyklister, er der strammet meget op på færdselsreglerne. F.eks. er minimumbøder steget. Man skal markere sving og stop med armene.

På landevejene kører vi en og en. Er der meget trafik på cykelstierne kører vi også en og en her. Bliver stierne for humpede, må hver især selv finde ud af at stå af og trække. Her er det bedst bare at råbe, "jeg står af" for ikke at få dem bagved op i nakken.

Hvad med udstyr? Du skal have en cykel, der er i orden. Der er ingen cykelmekaniker med. Det kan være en god ide at have mobiltelefon, lappegrej med, en cykelpumpe (Obs. min cykelpumpe dur kun til få ventiler) og lidt penge til is. Det er min erfaring, at indlæg i dækkene sparer mange punkteringer. Der kan være langt at gå hjem, hvis man ikke selv kan lappe sin cykel eller kan ringe efter en ven.

Cykelhjelm.
Alle kører med cykelhjelm. Husk også cykellygter, penge.

Reflekser.
Det er en god ide at køre med refleksveste eller refleksbånd.

Mailliste
jeg har oprettet en gruppe for onsdagscyklister.

Ekstrature i dagtimer:
Der vil ligesom sidste år blive lavet ture i dagtimerne på forskellige ugedage.

Birgit HenriksenOPSLAGSend en mail via hjemmesiden.
Klik her


Opdateret d. 27.3.2012